Mästerverk och vinter

Var på bio i fredags och gick där ifrån med bröstsmärtor. Filmens verklighet gjorde fysiskt ont. Ett människoöde så outhärdligt. En film som inte Hollywoodifierats, utan var så brutalt äkta och obarmhärtig.

Du bör icke bli skrämd. Det var inte ett grotteri i elände. Jag skrattade också. Det gjorde jag. Och jag njöt av det kärleksfulla och det utomordentliga skådespeleriet. Och ibland kan det faktiskt få göra lite ont. Det kan vara skönt att känna att hjärtat håller på att kramas ur. Då vet man åtminstone att systemet fungerar. Men det var inte ett muntert gäng som vankade ur salongen. Det var det inte.

Manchester by the sea, är filmen du ska se. Något av ett mästerverk. Kanske en något långsam inledning.. Men ha tålamod.

I lördags tog vi  vara på vintern, som man kan göra. Packade kaffetermosen, tog upp de sista pepparkaksmuffinsen ur frysen och gick ut på tur. Promenerade med fullt fokus för att inte ramla på den genomfrusna stigen. Pratade om våren, om ljuset. Det är så välkommet nu. Även om detta också har sina fördelar.

IMG_4747.JPG

Idag har allt gått långsamt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s