Julefrid

Nyss nämnde jag första glöggen. Det var första adventsfirande i Stockholm. Nu har jag druckit så många koppar glögg att det är omöjligt att räkna. Jag har ätit så många julskinkmackor, sillbitar och chokladpraliner att jag inte vågar räkna. Det är mellandag, i Kristianstad. Dagar av jul har passerat och jag håller mig fast (genom stormen Urd). För julen varar än… till…

Dagar av jul började med att vi rullade mot Skåne med adventsljusstake på instrumentbrädan. Spelade 18 olika versioner av ”Let it snow” och försökte förstå att det var tid nu. Och med god hjälp av nygriljerad skinka, doft av gran och Ingvar Oldsbergs uppesittarkväll – så infann sig känslan.

Och lugnet.

Och mamma somnade till Kalle Anka. (sittandes på en pinnstol i ett försök att låta bli)

Och juldagarna smälte samman i ett virrvarr av god julmat, musik, sällskapsspel och skratt. Härliga jul.

Och nu är det bara fyra dagar kvar av december och av det här året. 2016. På många sätt ett skitår. Men inte enbart och oemotsagt. Visst blir man eftertänksam dessa dagar? Mellandagar. Dagar jag ska använda med nära och kära i Skåneland.

 

Annonser

2 tankar om “Julefrid

  1. Tiden går fort , en härlig tid jul , ja förstår att mamma hon är trött ! Vänta till du själv får barn,föräldrar , svärföräldrar ,hund,katt hus o Volvo det tar på krafterna att allt ska vara perfekt . Så lär dig stämma medan järnet är varmt!
    God fortsättning o Gott Nytt År

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s