Barcelona

Ibland må det vara svårt. Men ibland är allt så fullkomligt enkelt. Som när en åker iväg till Barcelona med sina bästa vänner. Då är livet inte bara snällt mot en, då är det så generöst att en inte vet hur man ska kunna betala tillbaka.

Barcelona är staden med det mesta. Det är den perfekta kombinationen av strand och stad.
Barcelona har shoppingen, de har vågorna, den har de charmiga gränderna, de mysiga restaurangerna och ståtliga monumenten för en historiskt och kulturell portion.

Våra rutiner var enkla, och oförskämt lätta att anpassa sig till. Vi hann inte mer än stiga av planet förrän vi levde efter spanjorernas dygnsrytm. Tog en frukost vid halv tio-snåret – något som skulle likna en lunch vid 15-16 och åt middagen 21.3o på kvällarna. Värmen var åt det extrema hållet, så vi tog det manana på stranden dagtid, duschade av oss under en mellanlandning på hotellet på eftermiddagen och strosade i de olika stadsdelarna på kvällarna. Vi åt det man bör (och i princip det enda som fanns att tillgå) Tapas, Paella och drack kannor med Sangria. (Fuskade sista dagen och åt möra revben på en amerikansk diner. Jo, vi skämdes. Men stillade vårt samvete med att FC Barcelonas match visades på storbild, så vi höll oss kvar i rätts världsdel trots allt.)

Jag kan ha svårt att slappna av, då livet allt som oftast har ett högt tempo. Men här, med mina vänner, lyckades jag släppa allt. Jag lyckades till och med njuta av att ligga på en handduk flera timmar i sträck.

Jag tackar för skratt, värme och upplevelser. Jag tackar för en välbehövlig vecka i Barcelona, med er. Therese och Matildha.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s