När benen ser ljuset för första gången

Det känns som våren inte riktigt fick komma till tals, förrän sommaren högljutt tog över. Och jag, jag är som vanligt oförberedd. I måndags hade jag ullkappan på, och idag har jag en rosa bringa.

Jag skulle ut och ta en rask promenad igår, och rullade  för första gången ner strumporna och tog på de något kortare skjortsen. Med tanke på att ullkappan nyss varit min värmande vän, kändes detta otroligt naket. Jag gillar inte riktigt att kasta kläderna så här. Så abrupt, så oförberett. Och där var dem igen…. De bländande vita benen. Jag blev nästan full i skratt och loghån åt min egen blanco nakenhet.

Jag gav mig ut. Inte på egen risk, utan på alla andras risk skulle man kunna säga. Jag trodde på allvar att jag skulle skrämma bort både hundar och barn. Någon skulle kunna tro att de hamnat i Nangijala. En annan skulle kunna tro att en vandrande snögubbe vaknat i fel årstid. ”Jag seeer ljuset”  Nej. Det var bara de närmast genomskinliga benen och jag. Och cirkuskamelerna som intagit Gärdet såg sannerligen chockade ut.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s