Påsklandning.

Tänka sig. Det blev påsk, och en ganska tidig sådan. Enligt research kan det skilja 35 dagar mellan tidigast och senast datum då påsken kan infinna sig. Därför kan även temperaturen skilja en hel del; -42 och + 26 är ytterligheterna vi sett under 2000- talet, och de har då logiskt infallit under den tidiga, respektive sena påsken och på helt skilda platser i Sverige.

Inga av dessa klimat kunde kännas i Kristianstad denna helg. Men väl ett härligt vårigt runt tiostrecket-väder. Gympadojjorna åkte på till den årliga konstrundan. Eller nej. Någon runda blev det väl egentligen inte. Vi höll oss lite lamt till Nymöllatrakten, men kunde ärligt bocka av detta på traditionslistan. Konstrundan är nämligen, för alla utomjordingar,  en väldigt stor händelse och ett säkert vårtecken med utställningar runt i hela Skåne. Om man så bara är en gnutta intresserad av konst av alla dess slag, är det att rekommendera. Ta med kaffetermosen eller smygsmutta på lådvinet som står på vartenda stopp (dock inget för chauffören).

Ett nytt inslag hos oss denna påsk var lammet. Jo, det i sin tur är kanske en ännu större tradition, men inte hos Iversens. Oscar har ju gått och blivit matgeni, så han såg till att lammet kom till bordet med otroliga tillbehör. En tackar och sväljer med glädje.

Mat. Fika. Mat. Mat. Lite fika. Massor av godis och mat igen. Allt i förträffligt sällskap. Påsken i ett äggskal.

Fika med farmor och farfar, Grillning med världens bästa vänner i Valje, påsklunch bestående av sill och ägg med mera. En makalöst god italiensk brunch på La Finestra i stan (rekommenderas för lokalborna) och mammas goda glassbakelser -som intogs till kaffet efter lammet. Kvalitetslunch med fantasi-vännerna (älskar att kalla dem det, eftersom många då inte tror att de finns på riktigt). Lova, Alexander, Mie och lille Ivar. Kvällsmat med mormor.

Ja, ni hör ju. Intensivt men luftigt påskschema. Helt i min smak, i dubbel bemärkelse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s