Storyn om Ikea

Med föräldrar som gillar att inreda, förändra och piffa är jag och min bror nästintill uppvuxna på Ikea. Där har vi spenderat oräkneliga söndagar, ätit deras köttbullar och mjukglassen för en femma vid utgången. Vill minnas att vi till och med firat mammas födelsedag på Ikea en gång. Och då, självklart i Älmhult.

Mina föräldrar brukar säga att de inte lärt oss barn vad svamparna i skogen heter, men däremot kan vi varenda hylla på tag-själv-lagret.

Därför, känns det lite galet med nyheten att Kanye West var på Ikea i Älmhult igår. Och extra intressant att se Jesper Börjessons dokumentär ”Ingvar Kamprad” som visas i alldeles detta nu. Kan ses på tv4 play i efterhand.

Intressant med Ikea är dess höga, nästintill gudomliga status. Kamprad skulle stå ut de flesta av granskningar utan att tappa anseende. Och visst får den blågula loggan hjärtat att gallopera om den synes utomlands.

För vem har inte längtat efter årets Ikea-katalog, gått in i de uppbyggda rummen i varuhuset och drömt sig bort till ett nytt tonårsrum, eller ett ny lägenhet. Jag har .

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s