I videobutiken

Vi gick till videobutiken. Jo, ni läste rätt. Jag och Cissi gick, tog oss till Buylando på hörnet för att hyra film. Nostalgiskt så det förslår. Vi stod framför topplistehyllan och vände på fodralen för att kunna göra ett värdigt val av kvällens film. Ett äldre par såg oss stå och fundera på ”Kvinnan i guld” som stod på hylla nr 1 .

-Den kan vi verkligen rekommendera. Åh, den är så bra. Jag trodde inte det först, men sen åh! Se den!

Sagt och gjort. Vi tipsade om ett par för oss favoriter och fick samtidigt veta vilken typ av filmer mannen föredrog och vilka filmer frun i familjen ville se (inte ett dugg bitter). Mission Impossible vs Hotell Marigold.  Oklart om de lyssnade på våra tips, eller om de överhuvudtaget lyckades komma överens om en gemensam rulle, men vi gick hem. Vi gjorde köttbullemackor och Daimcheescake som bara hann stelna till hälften innan vi tryckte i oss den.

Åh, att se omslagen framför sig och få välja och vraka, bli sugen på fem men vara tvungen att välja en. Och åh vad härligt att få diskutera filmval med okända människor. Åh, så bra den var ”Kvinnan i guld”. Och Åh, så härligt höra fodralet knäppa, tryck på play på den långa fjärrkontrollen. Åh att få en meny – med menyval.

Och åh. Att få en kväll med Cissi igen.

IMG_3063.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s