Maggio på Grönan

Nu är sommaren igång. På riktigt. Officiellt.

Igår var det premiär på Grönans konserter och vi var där. Och det var vi inte ensamma om. Redan 2,5 timme innan konserten var det jobbigt långa köer för att köpa både entrébiljett och sedermera för att ta sig in. Men det gick smidigt trots allt. Det värsta var den timmes långa kön till maten i sällskap av 13-åriga Lidingö-tjejer skrikandes i örat ”Jag kommer.. jag kommer” Eller helt enkelt ”Gyros” ”Gyros” i värsta Hammarbykören. Och Kom. det var vi som sagt många som gjorde. De fick tydligen stänga parken och folk fick vända i entrén.

20.00 efter att ha stoppat i oss vedervärdiga strips och kryddade kycklingspett som trots sin dåliga kvalitet smakade himmel efter blodsockerfallet. Då. Då kom hon. Veronica Maggio. I korta vita shorts och en vit jacka med grön krage inledde hon konserten med en sämre version av ”Hädanefter”. Sämre, för att en envis synthbas manglade hela låten. Sen blev det precis som vi tänkt oss. Veronica Maggio sjöng med sin klara enkla, något barnsliga men klingande röst och gav oss låt på låt att sjunga med i. Roligast att höra, var ”17 år”. Jag var 17 år, 17 år i staden, där jag växte upp och så märker du hur fort det går.

Det var en trevlig kväll. Det var en försmak på sommar och tivoli. Det var en kavalkad av färgade lampor och skrikande tonårstjejer. Det var härligt.

IMG_1374 IMG_1376 IMG_1382 IMG_1384

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s