Tillbaka från ön

Jag är tillbaka efter några dagar i Katthammarsvik på Gotland. Jag är tillbaka efter några dagar i den renaste av platser,  i en tillvaro bestående av två ingredienser – lugn och harmoni. Där det enda av trafik som hörs är fågelkvitter. Där morgonen glittrar. Där den närmsta granne inte syns till och där rabbis springer fritt över den kuperade terrängen. Där man tar dagen som den kommer. Där det inte finns något som ens rimmar på måsten. Där man, efter en utflykt blir helt utmattad och sätter sig bekvämt i fåtöljen och läser i sin bok, mitt på dagen, tillsammans runt brasan, för att sedan laga middag tillsammans. En middag som fått den oslagbara kryddan av ”landet”.

Jag, Cissi, Maria, Amanda och Hanna tog färjan över till Gotland, hyrde en bil och körde ut på landet. Till stugan som Cissis farfar har byggt. Där. Där har vi varit tillsammans. Vi har gjort utflykter till Visby, strosat utan mål kring de vackert pittoreska byggnaderna. Ätit saffranspannkaka och hoppat på raukar. Vi har varit på rökeriet och lyssnat till den bredaste av gotländska och ätit den godaste varmrökta lax som någonsin tagit sig förbi mina läppar. Vi har spelat sällskapsspel och pratat. Pratat och pratat.

Och nu är vi tillbaka till verkligheten. Med ett vemod. För hur gör man i verkligheten? när verkligheten kan vara att vakna upp i en trästuga med panel. En stuga som pryds av en bild på Kungen och Silvia och en brandgul lampskärm. Där gårdagens brasa har slocknat, och ljuset, naturen och havet lockar en att gå ut i bara pyjamasen och det paret trätofflor som ligger närmast till hands. Att känna på havet, före frukost. Att se en efter en titta ut från sina rum och samlas i vardagsrummet för en ny dag.

IMG_1255 IMG_1258 IMG_1264 IMG_1269 IMG_1278 IMG_1284 IMG_1291 IMG_1295 IMG_1304 IMG_1308 IMG_1312 IMG_1315 IMG_1318 IMG_1329 IMG_1334 IMG_1337 IMG_1339 IMG_1340

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s