Sommartid

Det kunde gått illa. Om inte Cissi fått syn på en bild, och framför allt en iPhone som sköter det där med omställning till sommartid av sig själv. Jag hade nämligen ingen aning om att det var dags. Mamma brukar ju påminna? Men jag blev positivt överraskad, ända tills vi kom på att vi förlorade en timme. Cissi och jag, vi skulle upp och jobba. Det vill säga vakna klockan 6.30. Den digitala klockan i köket stod då på orimliga 5.30. tänk, för inte allt för länge sedan var det där vardag för mig. På Fantasi började vi klockan 05.00. Inget konstigt alls.

Det har blivit en lite av en rutin. Cissi tar med tandborsten till mig varannan lördag då vi båda ska jobba på bageriet på söndagen. Smidigt och bra. Igår gjorde vi tortillapizza och såg ”Selma”. Filmen som handlar om Martin Luther King’s kamp för svarta på 60-talet. Black people’s right to vote.
Att filmen ens kan existera gör mig vansinnig. Jag famlar efter ord jag inte kan hitta. Det var en viktig film. Vi får aldrig glömma. 

Men sommartid. Förutom att det är obegripligt att det redan är dags, känns det skönt att det är så. Jag behöver ljuset nu. Även om denna ihållande regndag har känts som allt annat än nära sommarens glada dagar, så offrar jag nattens timme för att få lite längre kvällar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s