Yankee Stadium

En av de mäktigaste upplevelserna på hela veckan var att få gå på en New York Yankee match. Jag får gåshud bara jag tänker på det. Och ändå förstår jag inte ett skit av baseball.

Jag var överväldigad innan vi ens hittat våra platser. Den gigantiska arenan tornade upp sig så fort vi steg upp från tunnelbanans grotta. Vi var tidiga, då vi hade blivit varnade mycket folk. De 18 000 första skulle få en Hello Kitty bobblehead. Den var vi inte intresserade av, utan bara ett par platser var som helst i arenan. Det fick vi,  men ingen Hello Kitty. Vi var tydligt äldre än 14 år. I kön utanför gate 4, fick jag min andra gåshud för dagen. Helkittade familjer i marinblått vallfärdade, spända och förväntansfulla. Småkillar gick med sina egna baseballhandskar i hopp om att fånga en boll, med drömmar om att få spela där själva en dag. Mammor och döttrar,  farmödrar och farbrödrar hade alla något gemensamt. Alla hejade på Yankee’s av hela sitt hjärta. Och plötsligt gjorde jag och Lova det också. Vi kände oss som riktiga fans i våra snygga kepsar!

Inne på arenan kom gåshud nummer tre och fyra. Där var den. Tom. Men så stor! Och vi, vi skulle nästan högst upp med världens bästa sikt över publik och plan. Vi åt cheddar french fries som äkta amerikanare (fuskade dock genom att dela) och en diet coke serverad i ett gigantiskt suporterglas. Det finns inget litet eller lagom. Allt är jättestort. Popcornen fans att välja mellan storlekarna large eller jumbo….

Gåshud nummer 5 och 6 kom när matchen skulle börja. Närmare 50 000 åskådara ställde sig upp för nationalsången, hejade frenetiskt på sitt lag och satt troget och följde ”spänningen” i närmare fyra timmar. Då, efter fyra timmar troooor jag vi fick koll på reglerna. Det är ju nästan som brännboll. Nästan. Matchen var inte avgjord efter nio omgångar så en tionde fick spelas och då slog Yankee’s hem en homerun och sprang in med tre spelare! Juuuubel!

Jag älskar att vi var där. En baseballmatch går ju helt enkelt inte att se någon annan stans. Och det var så amerikanskt att man nästan fick utslag. Men inte några kliande jäklar utan mest skönt kittlande. ”Smile cam” och ”will you marry me” varvades på tv-skärmen och det var ren underhållning att se människor i publiken bli filmade utan sin vetskap.  Amerikanskt så det förslog blev det också när vi skulle ”raise up and take off your hats” för en amerikansk soldat och hans familj som stod nere på plan och vinkade med vita leenden, medan vi sjöng ”God bless America”.

IMG_5332 IMG_5343 IMG_5349 IMG_5350 IMG_5355 IMG_5357 IMG_5358 IMG_5364

Och så lite Times square, by night.. IMG_5379 IMG_5383 IMG_5386

Annonser

2 thoughts on “Yankee Stadium

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s