Lyxmat i staterna

Förlåt. Det tar snart slut det här. Inte för mig. Aldrig för mig. Men för er som inte orkar mer av the big apple over there, så är det snart över… för den här gången..

Vår måndag var av det lyxigare slaget. Lax är dyr.. Gott! Vi började med lyxfrukost på Russ & daughters  i New York. Ett café som låg bara ett kvarter från vår lägenhet. Russ& Daughters – an american institution. Ett familjeföretag, kända för sin smoked fish,  herring och smoked salmon. I ett kliniskt ljus café med typiska diner-bås fast utan den sunkiga, flottiga touchen utan med en klar, ren mintgrön färg som vittnade om klass. Caféet är 100 år gammalt och de svartvita bilderna vittnade om rutin vad gäller lax. De hade behållit retrostilen och servitriserna serverade i långa vita rockar. Ett tag trodde vi att vi befann oss på en tandläkarmottagning. Efter beställning kom en träbricka med bagel, cream cheese, kapris och rödlök. Jag fick själv sno ihop min bagel som var den godaste jag ätit! Lyxfrulle!

Och lyxlunch. Efter shopping i Soho (superbra shopping!) bestämde vi oss för att ta en lunch på Ed’s lobster som vi hört så mycket gott om! Vi valde en lobster-roll,  hummer i briochebröd. Man skulle kunna tro att vi var ett par rika fotbollsfruar eller möjligtvis Swedish housewives när vi utan att blinka pungade ut 35 dollar för en lunch. Även om den smakade fantastiskt, så var den inte SÅ god. Dessutom är de så löjligt snabba på att servera, så vi var inne och ute på en halvtimme. Och 35 dollar fattigare. Och till det fick vi en sallad och en bubbelvatten. Det var nästan att vi satte den i halsen.. i dubbel bemärkelse. Och vi är inte säkra på att vi kände så stor smakskillnad på hummer och kräftor.. men det pratar vi ganska tyst om..

IMG_5417 IMG_5412 IMG_5414 IMG_5416

Det var inte bara varmt denna dag, det var jättevarmt. Mellan höghusen står det helt stilla och kokar som i en kittel. Till skillnad från Stockholm har de dock ett väl fungerande aircondition-system, så det är en fröjd att komma in i butiker och tunnelbana. Därför var det i princip bara en lättnad att sätta sig på metron och åka till nedre delen av Brooklyn och besöka Coney Island. En strandpromenad och ett jättetivoli. Det är även där den första hotdogen från Nathan’s börjar säljas och där man den 4 juli har den årliga korvätartävlingen!

Tivolit bjuder på vrålåk. En bergochdalbana med 90 graders lutning och massor av uppochner-åk. En bana där du ligger på mage och tar dig fram i svängarna och looparna. Där är klassikerna, men med viss twist. Vi åkte ingenting. Där är något skitigare, något sunkigare. Så jämfört med Liseberg, kan det ju slänga sig i väggen. Däremot ligger det nice precis vid jättestranden, fortfarande i stan, men samtidigt inte. Vi fick mer californien-feeling än New York-feeling. Det var mysigt.

IMG_5444 IMG_5438 IMG_5436 IMG_5419 IMG_5420 IMG_5428 IMG_5431

Vi skippade dock korven och åkte istället till vårt favvis-burgar-hak i parken. ShakeShack!

IMG_5445 IMG_5448

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s