Grillmagi!

Jag fick två dagars semester. Efter tio dagars arbete i en följd blev det helg och jag fick svalka mig i den hysteriska värmen. Jag har tagit mitt första dopp på ungefär 3 år (kanske mer?) Jag och Sofie tog oss till Bergshamra där det fanns badbrygga. Och tack vare dagar av tropisk värme var vattnet badvänligt. Jag badade två gånger!! Och jag gillade det. Det var en stor dag i badkrukans liv.

Det har grillats. Det har grillats på helt nya sätt. Först, i Tessinparken med en engångsgrill från Claes Ohlssons. Så ser det ut när vi är i mina kvarter och jag står för inhandlingen. Det tog ungefär tre timmar och två Ica besök för att lyckas få ihop allt. Filt, senap och grillkorv. Det är tydligen nästintill omöjligt att hitta bra grillkorv i denna stad. I alla fall i Fältöversten. Endast kryddkorvar så långt ögat kunde nå. Inget ont om kryddisar, men det var inte vad jag var ute efter. Och Denniskorv. Ingen ska behöva grilla Denniskorv? Jag frågade en kvinna i röd Ica-piké var de alldeles vanliga grillkorvarna var?  Efter att ha uttalat ”grillkorrrrrv” fyra gånger förstod hon till slut vad jag var ute efter. Det var tydligen problem med skånskan. Jag sade att jag visste att Scan hade jättegoda, lagom tjocka grillkorrrrrrvar med, r-et så långt fram på tungan jag kunde. Hon sade att de inte hade några. Till slut hittade jag några från Icas egna varaor, som var ett uns tjockare än Dennis men inte så värst stor kött-procent-halt. Eftersom jag skulle grilla med en gourmet-kock, vart jag lite orolig för hur paketet skulle tas emot. Men han förstod mitt problem. Han hade själv råkat ut för det dåliga korrrrrvutbudet på Lidingö. Just denna kväll fortsatte med en sväng på söder med lite barhäng och trubadurande, samt en lång promenad med Stockholms bästa utsikt, längs strandkajen och jag tror nästan jag övertygade bror min att inte flytta hem på ett tag. Men bara nästan.

 

När gourmetkocken själv bjöd på grillning vart det något annat. Det var matglädje – eller foodporn som hashtagen skulle heta. Det var jerkchicken och honungsmarinerade kamben. Det var egenkomponerade tortillabröd som blev till quesedillas med sötpotatis, chili, vårlök och mögelost. Det var hemmagjord guacamole, det var kryddigt det var en fröjd för både ögon och gom. Det var fruktsallad i vattenmelon och allt – på en balkong i sommarnatten. Iversenfood alltså.

Foto 2014-07-25 18 54 40 Foto 2014-07-25 22 35 55 Foto 2014-07-26 22 50 07 Foto 2014-07-26 19 50 24Foto 2014-07-26 22 44 25

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s