Mormor och mamma i staden!

Tre generationer har varit förenade på Östermalm. Mamma, mormor och jag. Vi tre, vi har gått, promenerat och strosat mellan Stockholms stadsdelar och sett det mesta staden har att erbjuda i shoppingväg. Vi har spejat ut över de vackraste utsikterna och kryssat mellan de historiska byggnaderna och grönskande parkerna. Vi har lekt turister och upplevt alla väderlekar medan mormor plikttroget har rapporterat läget hem till tvillingsystern. Vi tre. Vi har haft några riktigt fina dagar tillsammans.

Jag har lärt mormor tunnelbanesystemet och låtit henne smaka sin livs första Frozen yoghurt. Mamma har äntligen fått köpa de vita Nike-skorna i rätt storlek och hittat en nya favoritbutik fylld av magiskt julpynt och favoriten Musse Pigg.  Vi har myst rundor i Gamla stan och träffat kusin Christian över en lunch. Mormor har förundrats över tempot i rulltrapporna och betalsystemet på Vapiano. Hon har också fått se en och annan kändis till hennes stora glädje.

Veckans överraskning bjöd Oscar på när han lagade hemmagjorda kåldolmar till oss. Inte överraskad för att jag betvivlar hans matlagnings konst, utan över att kåldolmar, som alltid gett mig den skeptiska rynkan mellan ögonbrynen, kunde smaka så gott. Kåldolmar som låter så fruktansvärt ospännande var plötsligt helt magnifika. Och själv blev han helt fnittrig av resultatet.

Ja. Nu är det tomt här på Östermalm igen. Ingen som snarkar i sängen, och ingen att dela en dubbel-luftmadrass med. Ingen kö till toaletten och ingen att äta jordgubbsmackor på morgnarna med. Tomt.
Men inom 48 timmar kommer Mie och Alexander och löser av. Så snart är det luft i madrassen igen.

Vilken tur. Hotell Elin är fört tillfället uppbokat.

Foto 2014-06-22 14 27 58

Foto 2014-06-24 17 08 21

Foto 2014-06-23 19 04 56

 

 

Foto 2014-06-25 14 34 06


Foto 2014-06-25 15 16 45Foto 2014-06-25 18 03 33

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s