Midsommar

De hade lovat ruskväder. Jag tror det var för att rädda sitt eget skinn. Meterologerna. De har det inte lätt dessa tider. Man tycks tro att de bestämmer över vädret. Men det gör de väl inte?  Älskar att man inför OS i Peking inte ville riskera oväder och sprängde bort alla molnen. Allt skulle se tiptop ut och glänsa vacker under solen. Kineserna verkar ligga steget före. Undrar vad folk hade gett för en garanterad solig midsommar. Kanske är det ostadiga vädret med långkalsongerna i beredskap och tyngder som ska hålla partytälten på plats för blåsten en del av charmen.

Hur som helst så gjorde vi en kombo. Var både inne och ute. Regn kom det aldrig, men visst var det kyligt. Det började med picknick på Lidingös klippor. Det närmaste Stockholms-skärgårds-midsommar vi kunde åstadkomma. Amanda hade gjort en räktårta och bakat pizzabullar. Boxvinet var med liksom ost och kex. Där satt vi tills kylan hade smugit sig ända in på kroppen.

Inomhus spelade vi spel och lekte lekar. Gitarrerna plockades fram och vi sjöng. Sedan åt vi igen.

Den äkta perfekta midsommarmiddagen som vi längtat så efter. Matjesill, gräddfil, ägg, gräslök, nypotatis och kavring. De enda riktiga måstena. Men vi hade även köttbullar och Oscars hemmagjorda revben. Goda ostar och kex. Och nubbe såklart.

Mitt i natten orkade vi oss på jordgubbar och vaniljglass. Inget smakar så mycket sommar som det. Särskilt inte en sommarnatt som aldrig vill bli mörk. Jag älskar det. Jag älskar när klockan är halv två på natten och det fortfarande är ljust. Det skulle kunna vara morgon. Eller kväll. Eller bara midsommarnatt.

Själva dansen runt stången löste vi på vårt eget vis. Pappa tog på sig dragspelet i Kristianstad och med iPad i högsta hugg dansades det runt soffbordet. Framtiden är här.

Photo 2014-06-20 16 04 01 DSCF0855 DSCF0856 DSCF0857 DSCF0859 DSCF0860 Photo 2014-06-20 16 20 40

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s