Nästan bäst

Nu ska vi inte skryta. Men gör det ändå.

Jag och Linnea har bakat den perfekta kladdkakan. Den PERFEKTA! sådär härligt seg och kladdig och med ett täcke av daim-mjölkchoklad. Till råga på allt lyckades vi med att vispa grädden till perfektion, vilket inte alltid är helt lätt. Gränsen mellan bra vispad grädde och smör är hårfin. Hemligheten med skapelsen? dels ett bra grundrecept och sedan….. flingsalt. Flingsalt var grejen! Till det söta, knäckiga tillade vi lite sälta och woilla!! Veckans bästa. Vi var så överexalterade över detta mästerverk att vi åt den två dagar i rad, efter jobbet, då vi skött Brunkans tillsammans hela helgen och klämt in en mysig sleepover där emellan. Det var vi värda.

Okej. Men här kommer erkännandet. Vi kan inte ta på oss äran. Ja, förutom för grädden då. Här finnes receptet: .Världens bästa kladdkaka . MEN, som förstått justerade vi lite. Denna gång bakade vi utan lakrits och lade istället på täcke av smält Marabou Daim. 17 minuter var vad som gällde för min ugn! Se upp!

Veckans sämsta är väl att jag missat solen. För veckans bästa skulle ju kunna vara sommarvärmen som indann sig helgen. Men jag har stått bredvid en varm ugn och serverat latte istället för att insupa solstrålarna. Folk som kom in till oss hade shorts. Folk köpte med sig picknick. Folk hade sandaler på sig och folk invaderade uteserveringen. Kul för dem.

Veckan har annars haft flera höjdpunkter. Det gröna kortet till Grönan är köpt och första konserten är skådadats. Härliga sviter från ”From Sammy with love” sitter fortfarande i, liksom kämparglöd från journalistdagen. Det har varit en bra vecka. Nästan Bäst hela tiden! Kvällens Bingolotto var också ett sådant moment. Och nej, det har INGENTING med Marie Serneholt att göra, jag hade programmet på ljudlös ända till Anna dök upp i rutan. Wizex Anna Sköld som med en sådan säkerhet levererade Siv Malmqvist-medley från Wizex show ”I folkparkens tjänst” I snygg 50-talsstyling sjöng hon så att det glittrade i tvn. Fantastiskt bra!

Mot slutet av programmet dyker hon upp! Se gärna här.

http://www.tv4play.se/program/bingolotto?video_id=2626759

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s