Ola Salo – min hjälte

Ola Salo. Ända sedan jag första gången hörde Echo Chamber på Grammisgalan 2000, har jag varit hopplöst fast. Plötsligt förstod någon hur man skriver musik. Plötsligt förstod någon hur man levererade musik. Någon förstod hur outfit och scenshow förstärkte. Kanske förstod någon mig.

Mamma ringde och påminde om att han skulle vara på Stjärnor hos Babben ikväll. Hon lovade också att spela in programmet. Som annars när han är på tv, eller syns i  tidningar. Jag blir det där Bieber-fanet, fast lite mer cool. Lite mindre skrik och gråt. Lite mer beundran på ett vuxet sätt. Ett försök till vuxet sätt.

Ola Salo har gjort musik som känns. I hjärtat. I maggropen. The Ark  och Ola Salo har alltid varit min musikaliska stöttepelare. Det jag har sett upp till. Det jag jämför allt annat med. Inget når upp till det The Ark uppnått för mig. Jag känner mig helt oförmögen att förklara hur det känns när jag hör en The Ark-låt. När jag sjunger med i Calleth you Cometh I, eller när jag lärde mig spela Disease på gitarr, eller när jag var på deras avslutningsturné. Det går inte riktigt att beskriva hur det kändes när jag som 12åring fick hans autograf på Siesta i Hässleholm.

Hans förmåga att göra de snyggaste melodierna, med de perfekta ackordföljderna och texterna med budskap, träffar mig rakt i magen. Så att jag nästan tappar andan.

Nu väntar jag med spänning på hans soloprojekt. Senast jag såg honom var i Jesus Christ Superstar. Det är inte en av mina  favoritmusikaler.. Men han lyckades nästan vända mig.

IMG_0510 IMG_0519

Annonser

9 tankar om “Ola Salo – min hjälte

  1. Jag har aldrig lyssnat på dom så mycket. Men min favorit har iaf alltid varit prayer for the weekend, den är lite speciell. Typ som Queens ”Bohemian rhapsody”☺️
    Puuuuuss

    • Linnea! jag ska göra dig en perfekt The Ark-lista!!! Och ja, Prayer for the weekend är med på den! Du och jag förstår ju varann! 😉 Puuuuusss!

  2. Ping: Ark-lista | eliniver

  3. Hej jag försöker få tag på det avsnittet där Ola Salo är med på stjärnor hos babben. Någon som vet vart man kan hitta det? SVT play visar det tyvärr inte längre.

  4. Hej! Jag försöker hitta det avsnittet med Ola på Stjärnor hos babben. SVT play visar det inte längre tyvärr. Någon som kan hjälpa mig. Jag vill jättegärna se det. Tacksam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s