Morotsmuffins

Man får passa på när man får inspiration. I måndags gällde det hör och häpna ett löppass. Idag fick jag hör och häpna ett infall att baka matmuffins. Gillar verkligen det här receptet med riven morot, solrosfrön och fetaost. Enkelt, gott och perfekt att ha i frysen som mellanmål. För just mellanmål kan vara svåra att komma på. (alltså, visst lät jag som vilken matbloggare som helst nu? Eller trebarnsmamma för den delen..)

http://www.arla.se/recept/matiga-morotsmuffins/

Morotsmuffins

Receptet gäller för 10 st

  • 1 st morot
  • 150 g fetaost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1⁄2 dl Smör-&rapsolja
  • 1 1⁄2 dl  naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1⁄2 dl solroskärnor
  • 10 st muffinsformar

Sätt ugnen på 200º. Ställ muffinsformar på en plåt. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skär osten i tärningar. Häll upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Lägg i den rivna moroten. Knäck i äggen och häll i smör-&rapsolja och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en deg. Rör inte för länge. Klicka ut degen i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor. Sätt in plåten i mitten av ugnen och baka muffinsarna i 20 minuter. Låt svalna på plåten.

DSCF0465

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s