Lördagar

Lördagar kan användas till så mycket. Mina lördagar har under livets gång sett olika ut. Väldigt olika och det är något jag verkligen uppskattar. Särskilt eftersom jag är löjligt förtjust i just förändring och omväxling. Det blir bäst när en lördag inte är den andra lik. Det blir också bäst när man ibland låter en onsdag agera lördag. Det släpper kraven på lördagen och  gör livet lite mer spännande.

Lördagsgodis, lördagsunderhållning på tv och myskväll med familjen. Disneytime och lördagsgodiset som en nödvändighet. Så vill jag minnas några av mina första lördagar. Lördagar kunde även vara en runda på stan, en fika, ett kalas, eller tid att få träffa vänner. Lördagar var fotbollsmatcher runt om i Skåne. Det var som mittfältare i flicklaget eller lagkapten i damlaget på Strandängens idrottsplats eller i Helsingborg eller i Wä som lördagar spenderades. Det var ett ständigt packa upp och packa ner sura fotbollsstrumpor och blöta handdukar.

Lördagar har varit jobb. Tidiga morgnar, sena kvällar. Fullt ös och nedräkning till kvällen.

Det har varit första festen, första bjudningen, att umgås, äta gott, ta ett glas vin, dricka en liter Cola, proppa i sig popcorn, se en film.  Det har varit långa frukostar och utflykter. Det har varit konserter och upplevelser, roligheter, skojigheter. Det har varit Bånken och Grand och Hanöhus och glada människor. Vänner. Det har varit lyx och soffmys.

Lördagar har varit sång, dans och teater. Det har varit som Frenchy, Nunnan Berthe eller Rumpleteazer. Det har varit skratt, smink, träningsvärk och familjärt teaterliv. Det har varit premiärfest och notes.

Det har även varit en påse naturgodis, kaffe, och plugg. Värmeljus. I ensamhet i tvåsamhet i bästa vänners lag. Med familjen, med flera familjer och med okända människor.

Lördagar är speciella. De kan också vara som vilken annan dag som helst.

IMG_0159

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s